Nogomet

Fenerbahče doživio nezapamćenu katastrofu u Evropi

Nogometaši Fenerbahčea doživjeli su jedan od najtežih evropskih poraza u historiji. Turke je rezultatom 6:1 savladao danski Nordsjaelland u petom kolu Konferencijske lige.

Činilo se da je Fenerbahče nakon tri pobjede u isto toliko utakmica siguran u nokaut-fazi Konferencijske lige. Međutim, turski sastav je sve zakomplikovao s dva vezana poraza, a ovaj večerašnji dugo će se pamtiti.

Nordsjaelland je potpuno razbio ekipu Ismaila Kartala. Nakon sredine prvog poluvremena domaćin je imao dva gola prednosti, a u strijelce su se upisivali Lucas Hey i Daniel Svensson.

Kakvu-takvu nadu gostima vratio je Mitchy Batshuayi golom u 44. minuti. Upravo je Belgijanac zaigrao u vrhu napada gostiju umjesto Edina Džeke kojeg je trener odlučio poštedjeti večeras. Rezultatom 2:1 otišlo se na odmor.

Nastavak donosi napade Fenerbahčea, ali i nemoć u ofanzivi te mnogo prostora za kontre danskog sastava. To je Nordsjaelland iskoristio i priredio pravi potop Turaka.

U nastavku je u igru ušao i naš Edin Džeko pri rezultatu 3:1, ali nije imao šansu da eventualno smanji zaostatak svog tima. Igrao je 28 minuta nakon što je zamijenio Batshuayija na terenu.

Hat-trick u drugom poluvremenu postigao je Benjamin Nygren, a jedan je dodao Christian Rasmussen za konačnih 6:1. Ovaj poraz napravio je veliku štetu Fenerbahčeu na tabeli Konferencijske lige.

Osim što je Fenerbahče pao na drugu poziciju iza Nordsjaellanda, sada će morati da savladaju Spartak Trnavu u posljednjem kolu kako bi izborili makar drugo mjesto.

Rezultat i strijelci:

Nordsjaelland – Fenerbahče 6:1 (Hey 21’, Svensson 25’, Nygren 55’, 75’, 84’, Rasmussen 66’ / Batshuayi 44’)

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button